1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Facebook gizli konuşma nedir, nasıl kullanılır?
Facebook gizli konuşma nedir, nasıl kullanılır?

Facebook gizli konuşma nedir, nasıl kullanılır?

Gizlilik hastası kullanıcılar için iyi haber geldi. Facebook birebir görüşmeleri şifreli ve okunduktan sonra silinebilir hale getiren Gizli Konuşma özelliğini Android ve iOS kullanıcıları için kullanıma açtı.

A+A-

Messenger’daki gizli konuşmalar uçtan uca şifrelenir. Diğer bir deyişle mesajları siz ve diğer kişi dışında, biz de dahil olmak üzere hiç kimse okuyamaz. 

Mesajlaştığınız kişinin konuşmayı başkalarıyla paylaşabileceğini (ör. ekran görüntüsü alarak) aklınızda bulundurun. Hem sizin cihazınızda hem de gizli konuşmadaki diğer kişinin cihazında, mesajların uçtan uca şifrelenmiş olduğunu doğrulamak için kullanılabilecek bir cihaz anahtarı vardır.

Messenger Gizli Konuşma Nedir?

Gizli konuşmalar şimdilik sadece iOS ve Android için Messenger uygulamasında sunulmaktadır. Gizli konuşmalar Facebook sohbette veya messenger.com’da görünmez. Ayrıca bu konuşmalar sadece sizin konuşmayı oluşturduğunuz cihazda ve alıcının konuşmayı açmak için kullandığı cihazda görünür.

Gizli konuşmalarda mesajlar, resimler ve çıkartmalar gönderebilirsiniz. Gizli konuşmalar grup mesajlarını, gif’leri, videoları, sesli veya görüntülü aramayı ya da ödemeleri desteklemez.

Bu özelliği kullanabilmeleri için iOS ve Android kullanıcılarının son sürüm Messenger uygulamasını yüklemesi gerekiyor. Yeni özellik ayrıca mesajın kendisini ne zaman imha edeceğini seçebileceğiniz bir de zaman ayarlayıcı mevcut.

Facebook gizli konuşma nasıl kullanılır:

Öncelikle Messenger ana ekranından profil buttonuna basarak (Sağ üst) Detaylar kısmından Gizli Konuşma özelliğini aktif ediyorsunuz.

1475686764_screenshot20161005-194802-001.png

 

Daha sonra Gizli Konuşma yapmak istediğiniz kişiyi normal konuşma başlatır gibi seçiyor ama sağ üstte çıkan anahtar ikonunu aktif hale getirdikten sonra konuşmayı başlatıyorsunuz. Gizli Konuşma aktif olduğunda yazışma ekranı maviden siyaha dönecektir.1475686829_screenshot20161005-194814-001.png

 

Mesajı yollarken sağ alt kısımda bulunan saat ikonuna tıklayarak, karşı taraf mesajı okuduktan ne kadar süre sonra mesajın silinmesini istediğinizi ayarlıyorsunuz. Yani zamanı 10 saniye olarak ayarlarsanız karşı taraf mesajı okuduğu anda geri sayım başlar ve mesaj 10 saniye sonra her iki taraf için de silinir. 

Bir diğer dikkat çeken nokta, bu özellik sadece ana cihazınızdan yani telefonunuzdan çalışıyor. Yani buradan yazdıklarınız henüz okunmamış ve silinmemiş olsa bile ne tablet, ne laptop ne de masaüstü bilgisayarınızda Facebook'a giriş yaptığınızda ilgili yazışma asla görüntülenemiyor.

Daha önceden yazışmalarınızın bulunduğu bir kişiye Gizli konuşma özelliğiyle yazışırsanız, eski yazışmalarla Gizli konuşma yazışmaları birbirine karışmıyor ve ayrı sohbet ekranlarında yazışmaya devam edebiliyorsunuz.

1475686857_screenshot20161005-194827-001.png

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.