İçimde ince bir sızı, diş ağrısı gibi durmadan zonkluyor, gece yarıları uykudan uyandırıyor beni, dönüyorum dönüyorum çıkmıyor içimden

Mevsim değişikliğinden midir bilinmez, sıkılıyor canım. Denize bile gitmek istemiyorum. Ki deniz en zor günümde, imdada yetişen hayali kahraman gibi, yetişirdi yürek sızıma
Bir tuhaflık var tanımsız! İsteksizim her şeye, sevgiliye bile, sevgilim ki öznesidir hayatımın.

Dostlarım var bir birinden yiğit, her biri cihanın parçaları gibi. Sohbetlerinin tadı bilinçaltımda, okadar uzun zaman oldu yani sohbet etmeyeli. Neşeleri, neşelendirmeleri yerkürenin en tatlı değeridir..

Onları bile aramak geçmiyor içimden..

Hayra yoruyorum bu halimi, mevsim değişikliği diyorum öyle avunuyorum. Naparsın iyi düşünen iyi görür, iyi gören hayatından lezzet alır, felsefesi işte..

Dilimde yine ‘vere rınde’ türküsü, dönüp dönüp söylüyorum…

Sonra gazetelerde bir haber okuyorum. Yüreğimin en ücra köşesinde kalan mutluluk kırıntısı bile burnumdan geliyor. Tükürüyorum PC’ye.

Haber şu başlıkla geçiyor ‘Barış gurubuna 77.5 yıl ceza’..

Türkiye'nin en büyük yarası olan Kürt sorununda artık çocuklar ölmesin, kan akmasın diye, analar ağlamasın, Türkiye daha yaşanır yer olsun diye, demokrasi gelir umuduyla, Mezopotamya'nın dağlarına bahar gelsin diye, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın talimatıyla ve Türkiye Cumhuriyeti ile anlaşarak mahmur sınır kapısından gelen sekiz PKK’li ve 26 mülteciye verilen ceza..

Bu ne perhiz bu ne lahana, sen çağırttın insanları, insanlarda senın sözüne güvenip geldiler. Yargıladın girişte ve sonra serbest bıraktın. Ne olduda bu insanlara bu kadar ceza verdın. Hani sen Türkiye cumhuriyetiydin, hani sana güvenmeliydi insanlar, hani sen büyüktün, hani demokrattın..

Barış için gelen insanları bile kaldıracak büyüklüğün yoksa, ne diye varım diyorsun. Bu paranoyak ruh haline bürünmekte nedir. Bir iyi bir kötü,bir siyah bir beyaz olmak sadece sana mahsus bir özellik olsa gerek.

Barıştan olur umuduyla çok sevinmiştim, adımlarda bu yöndeydi, ilk çağrı olumlu etki yaptı Kandil ve Mahmurdan bir gurup geldi ve sırf bununla sınırlı olmayacaktı, Avrupa danda bir gurup gelmeye hazırlanıyordu. Sonra ne olduysa TC politika değiştirdi; Demokratik Toplum Partisi(DTP) kapatıldı, ardından Kürt siyasetçiler ve hak savunucuları Kürdistan Topluluklar Meclisi(KCK) operasyonlarıyla cezaevine yollanmaya başlandı,sonra sivil baskı ve engeller sonra gazeciler tutuklanmaya başlandı.
Şimdide barış gurubuna ceza verildi..

Allah sonumuzu hayır etsin..

Bu kadar sıkıntı ve stresin üstüne bu haberler çok agır geldi, ben en iyisimi gidip ‘yeni rakıyla’ dostluğumu pekiştireyim

Bunun yanına Sayit Yusuf, çaven te çaven xezale’ türküsüde bize uygun ortam yaratır…