Uluslararası Çocukları Savunma Hareketi tarafından hazırlanan rapora göre, İsrail'in Temmuz 2014'te başlayan ve 51 gün süren saldırılarının akabinde Gazze Şeridi'nde binden fazla çocukta kalıcı sakatlık oluştu.

Saldırıların üzerinden bir yıl geçmesine rağmen aralarında çocukların da bulunduğu binlerce yaralının hala sosyal hayata adapte olmak için çaba harcadığına işaret edilen raporda, bu kişilerde kalıcı sakatlık ve psikolojik sorunlar gibi savaşın etkilerinin devam ettiği ifade edildi.

İsrail, 7 Temmuz 2014'te başlattığı ve 51 gün süren Koruyucu Hat adını verdiği saldırılarını, 26 Ağustos'ta sağlanan ateşkes ile sona erdirmişti.

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, İsrail saldırılarında Gazze Şeridi'nde yaşayan 578'i çocuk, 489'u kadın, 102'si yaşlı olmak üzere en az 2 bin 147 kişi hayatını kaybetti. Yaklaşık 11 bin kişi yaralandı, bu kişilerden bir kaçı da müdahalelere rağmen kurtarılamayarak daha sonra yaşamını yitirdi. Yaralılardan en az bininin ömür boyu engelli kalacağı belirtildi.