Faryab Vali Yardımcısı Abdulsattar Barez, örgütten ayrılan 100 militanın silahlarıyla teslim olduğunu belirtti.

Militanların, daha önce Faryab'ın Kohistan ilçesinde çeşitli eylemlere karıştığının tespit edildiğini bildiren Barez, söz konusu kişilerin bundan sonraki süreçte güvenlik güçlerine yardımcı olacağını söyledi.

Barez, Kohistan'ın 32 köyünün yönetimini elinde bulunduran militanların Barış Programı'na katılmasının, bölgenin güvenliği için önemli olduğunu vurguladı.

Kohistan İlçesi Kaymakamı Emamyar Takva da silah bırakan militanların komutanlarıyla yaklaşık 2 ay önce barış müzakerelerinin başladığını, bu sürecin olumlu sonuç verdiğini kaydetti.

Badahşan Valisi Şah Veliullah Adib de Deraim ilçesinde 12 Taliban üyesinin, Barış Komitesi'nin çabaları neticesinde saf değiştirdiğini vurguladı.

Militanların savaştan el çekip devlete katılmasının büyük bir nimet olduğunun altını çizen Adib, ''Din kardeşlerimizin yaptığı bu hareket İslam'a yakışır bir iş oldu, biz de onlara her türlü yardıma hazırız'' dedi.

Barış Programı'nın başlamasıyla ülke genelinde binlerce Taliban üyesi teslim olurken, saldırılar ise devam ediyor.

Önceki gün ülkenin kuzeyindeki Cevizcan ve Faryab vilayetlerinde Taliban militanlarıyla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 15 kişi hayatını kaybetmişti.