Aslında gerçek olmayan bu evliliğin, bir hayır kurumunun insanların dikkatini çekmek için düzenlediği açıklandı.

Çocuk gelin sorununa dikkat çekmeyi amaçlayan hayır kurumu, tüm ülkeyi ayağa kaldırdı. İnsanlar polisi arayarak şikayetler yağdırmaya başladı, düğünü ne olursa olsun engelleyeceklerini söyleyen grupların protestosu büyüdü.

Binlerce insan sosyal medyada Thea'nın evliliğini tartıştı. Düğün günü yaklaşmadan bunun kesinlikle engellenmesi gerektiğini söylediler. Evleneceği tarih ise Avrupa Birliği'nin ilan ettiği ve UNİCEF'in de kabul ettiği uluslararası kız çocukları günü olan 11 Ekim olarak seçilmişti.

Her gün 39 bin çocuk zorla evlendiriliyor. Hayır kurumu, çocuk gelini sorununa dikkat çekmek için farklı bir yöntem kullanmak istedi ve 12 yaşındaki Thea'yı kendisinden 25 yaş büyük bir erkekle sanki gerçekten evleniyormuş gibi hazırladı. Sosyal medyada gelinlik provaları ve düğün pastası fotoğraflarını paylaştı.

Hayır kurumu, kampanyanın işe yaradığını görünce, 'Yaptığımız provokasyonın işe yaradığını gördük. Gerçekleri bu kampanya sayesinde gösterebilmiş ve dikkat çekebilmiş olduk.

Hayır kurumuna bağış yaparak da çocuk gelinlere karşı çıkacağınızı umuyoruz. Böylece her gün Thea gibi binlerce çocuğun boyun eğmek zorunda kaldığı zalim kaderlerinden kurtarabilirsiniz.' dedi.

g2.jpg

g3.jpg

g4.jpg

g1.jpg