Alman doktorlar Hans Strasburger ve Bruno Waldvogel'in Braid Decoder sitesi için kaleme aldığı makaleye göre, B.K. adındaki 37 yaşındaki kadın 13 yıl önce geçirdiği kazadan sonra görme yetisini kaybetti. Doktorlar o tarihte B.K.'nın beyninin görme merkezinin zarar gördüğü sonucuna ulaştı. B.K. yıllarca kılavuz köpekle yaşadı.

Ancak B.K.'nın bir başka sorunu daha vardı. Genç kadın kişilik bölünmesinden mustaripti. B.K. kimi zaman ergen bir erkek, kimi zaman İngiliz bir kadın, kimi zaman da yetişkin bir erkek oluyordu. Doktorlar onda 10 farklı kişilik tespit etti. Dr. Strasburger ve Dr. Waldvogel'in hastası olan kadın bir gün seans sonunda gazetedeki bir kelimeyi görüp söyleyince kadının aslında kör olmadığı ortaya çıktı.

Doktorlar, B.K.'nın fiziksel olarak kör olmadığını, kişilik bölünmesinin yarattığı görüntü ve anlamlar dünyasında yaşanan karışıklıktan ötürü, beynin "Görme işlevini devre dışı bıraktığı" sonucuna ulaştı. Yapılan tedaviler sonucu B.K.'nın 10 kişiliğinden 8'i şimdi "görebiliyor". Diğerleri ise henüz görmeye dirençli.