Sırpların 1995 yılında Bosna Hersek'in Srebrenitsa kasabasında yaptığı katliamda hayatını kaybeden ve kimlik tespiti tamamlanan 136 kişinin cenazesini taşıyan tır gözyaşları arasında cenaze töreninin yapılacağı Potoçari köyüne hareket etti.

1995 yılında 8 bin 372 Müslüman Boşnak'ın hunharca öldürüldüğü Srebrenitsa katliamında hayatını kaybeden ve kimlik tespiti tamamlanan 136 cenazeyi taşıyan tır, cenaze töreninin yapılacağı Potoçari'ye doğru yola çıktı. Visoko kentindeki morgdan alınan cenazeler daha sonra başkent Saraybosna'daki Cumhurbaşkanlığı binasının önüne getirildi. Buradaki törene katliamda hayatını kaybedenlerin yakınları ve çok sayıda vatandaş da katıldı. Cenazeleri taşıyan tırın geçtiği yollara beyaz gül yaprakları döküldü. Bosna Hersek bayrağıyla donatılan tır, gözyaşları arasında Saraybosna'dan uğurlandı.

Srebrenitsa'da katledilen 136 kişinin cenazesi katliamın 20. yıl dönümü olan Cumartesi günü Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı törenle Potoçari Anıt Mezarlığında toprağa verilecek.