Güney Suda'nın başkenti Cuba Uluslararası Havaalanı'ndan kalkış yapan Sudan TarcoAir şirketine ait Rus yapımı kargo uçağının çarşamba günü henüz bilinmeyen bir nedenden ötürü düşmesi sonucu sağ kurutulan bir yaşındaki bebek EstiloAmo ile 30 yaşındaki VuurArub, hastanede tedavi ediliyor.

Bir yaşındaki minik Amo'nun sol ayağı ve sağ eli kırılırken, başının çeşitli bölgelerinde de hasar meydana geldi. Arub'un ise vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar bulunuyor.

"İKİ KİŞİ DIŞINDA BÜTÜN YOLCULARIN ÖLDÜĞÜNÜ ÖĞRENDİM"

Yerel kaynaklar, bebeğin uçağa annesiyle bindiğini, annesinin kurtulamadığını belirtirken, VuurArub'un amcası TonegArub, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uçaktan yalnızca yeğeni ve bir bebeğin kurtulduğunu aktardı.

Arub, "Yeğenimi sabah uçağa uğurladık. Daha sonra uçağın düştüğünü, tüm yolcuların öldüğünü duyduk. Uçağın düştüğü yere gittim ve iki kişi dışında bütün yolcuların öldüğünü öğrendim. Daha sonra hastaneden bir doktor beni aradı ve Vuur'un yaşadığını haber verdi. Vuur, hastaneye gittiği sırada bilinci yerindeymiş doktora benim numaramı vermiş" ifadelerini kullandı.

Sudan TarcoAir şirketine ait Rus yapımı kargo uçağı çarşamba günü Cuba'dan kalkışının ardından kısa süre sonra bilinmeyen bir nedenden ötürü düşmüş, olayda uçakta bulunan 40 kişiden yalnızca 2 kişinin sağ kurtulduğu belirtilmişti.