İngiltere'de mahkemeye yansıyan olayda, 30 yaşındaki eroin bağımlısı alkolik Nicola Bedford, kendilerine yaşamaları için yer öneren Martin Ackroyd'u öldürmekten suçlu bulundu. Kadını pazarlayan uyuşturucu taciri Surjit Singh Sidhu ise 3 çocuk babası Ackroyd'u öldürdüğünü daha önceki bir duruşmada kabul etmişti. İddiaları reddeden Bedford'u sadece bir kaç saat içinde jüri suçlu buldu. 

Ackroyd'un ölümünde, talihsiz adamın darp edildiğinin sonra kafasına poşet geçirilip DVD oynatıcının kablosuyla boğulduğu açıklandı. Duruşmanın erken safhalarında Singh'e Ackroyd'u öldürmemesi için yalvardığını söyleyen Bedford, daha sonradan işkenceye yardım ettiğini itiraf etti. 

Zorlu bir gençlik geçiren Nicola Bedford, 36 kez okul değiştirmiş. 15 yaşında okulu terk eden Bedford bir genelevde fahişe olarak çalışmaya başladı. Ailesi 7 yaşında boşanan Bedford, annesinin de fahişe olduğunu iddia etti. Mahkemede 16 yaşında alkolik olduğunu söyleyen Bedford, o dönemde günde 8 ila 15 kutu yüksek alkollü bira içtiğini söyledi. Bedford, Singh ile de bir genelevde tanıştığını ifade etti. 

Suçluların ömür boyu hapis cezası alması bekleniyor.