31 yaşındaki hemşire Karen Edwards ve partneri Shaun Bayes, iki aylık bebekleri Esmee ile çıktıkları dünya turunu tamamladı. 10 aydır yolda olan aile, Singapur, Avusturalya, Yeni Zelanda, Endonezya, Malezya, Vietnam, Tayvan ve Hong Kong’u uçtan uca gezdi.

Gezgin çift 10 aylık bebekleriyle birlikte dünyayı gezeceklerini duyurduğunda herkes akıllarını kaçırdıklarını söylemiş.

Annesi İrlandalı babası Yeni Zelandalı olan küçük bebek Esmee Londra’da doğmuş.

Bu yolculuğa çıkabilmek için Karen’in eşi Shaun işini bırakmış. Daha sonra arabalarını satıp, evlerini kiraya veren çift, sadece bir sırt çantası bir de bebekleri yollara düşmüşler.

Karen;"Hamilelik iznimi başka şekilde kullanmayı hayal bile edemezdim” diyor.

Ama anne Karen, “hiç pişman değiliz, kızımız büyürken yeni yerler görmüş, farklı kokular duymuş, yeni deneyimler edinmiş oldu.

“Kızımız çok ufak olduğundan nereye gidersek yanımızda, ana kucağında götürebildik. Karen Esmee’yi emziriyordu ve bebeğimizin aşıları İngiltere’den ayrılmadan yapılmıştı. O yüzden zor olmadı.”

“Gezdiğiniz günler çocuk sahibi oldunuz diye geride kalmak zorunda değil."

Sadece küçük bebeğinizi de yaşam biçiminize adapte etmekle ilgili bir durum.” diyen Karen ve Shaun, gezmeyi seven ama çocukları olunca yapamayız diyen çiftleri teşvik etmek istiyor.

“İnsanlar çocuklarla gezmenin herşeyi mahvettiğini söylüyorlar ama gerçekten öyle değil. Tabii ki insanın bebek uyurken bir bira açası geliyor ama şişenin sesine uyanacağını bildiğiniz için yapamıyorsunuz.”