Kanada'da gazetecilik yapan François Bugingo'un yıllardır sahte haberler yaptığı ortaya çıktı. Yalanı bir meslektaşının araştırması sonucu deşifre olan 41 yaşındaki adamın işine son verildi.

Dünyanın dört bir yanındaki çatışma bölgelerinde yaptığı özel haberler ve röportajlarla adını duyuran Kanadalı gazeteci François Bugingo'nun başı bir meslektaşının hakkında yaptığı araştırmayla dertte.

Meslektaşı Isabelle Hachey'in 1 aylık araştırması sonucu Sırbistan ve Irak gibi çatışma bölgelerinde yaptığı özel haberleri ve aralarında Kaddafi ve Kaddafi'nin oğlunun da bulunduğu bir dizi röportajı sahte çıkan gazeteci, görevini bırakmak zorunda kaldı.

Isabelle Hachey Isabelle Hachey 41 yaşındaki Bugingo'ın haberlerinde bazı boşluklar olduğunun altını çizen Isabelle Hachey, gazetecilik kariyerine Rwanda'da başlayan Bugingo'ın sahte haberlerine 20 yıldır devam ettiğini belirtiyor.

Bugingo'nun Rwanda, Somali, Irak ve Bosna'da yaptığı haberlerin çalıştığı kurumlar tarafında yeterince sorgulanmadığını ve söz konusu durumun bu sebeple yaşandığının altını çizen Hachey, Bugingo'nun medya için bir milat olmasını gerektiğini belirtiyor.

Konuyla ilgili kişisel Facebook sayfasından bir açıklama yayınlayan Bugingo, iddiaları direkt olarak reddetmedi.