Tayland'ın başkenti Bangkok'ta bulunan Hindu tapınağı yakınlarında 22 fazla kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan bombalı saldırı ile bağlantısı olduğu belirlenen 1 şüpheli yakalandı.

Tayland polisi, güvenlik kameralarında yapılan incelemeler kapsamında saldırıdan kısa bir süre önce sırt çantasını tapınak yakınlarına bıraktığı anlaşılan şüphelinin tutuklandığını duyurdu. Öğlen saatlerinde başkentin kuzeyinde bulunan bir daireye baskın yapan polis, 4 katlı binanın çevresini güvenlik çemberine aldı. Polis, yapılan aramalarda bomba yapımında kullanılan malzemeler bulunduğunu kaydetti. Polis Sözcüsü Prawut Thavornsiri, yakalanan şüphelinin aradıkları şüpheliden biri olduğunu kaydederek, "Polis birimleri, aramalarda bomba yapımında kullanılan çok sayıda malzeme buldu" dedi.

Öte yandan, yerel basında yer alan haberlerde, aralarında Türk pasaportunun da bulunduğu çok sayıda sahte pasaport bulunduğu iddia edildi.

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta bulunan Erawan Tapınağı yakınlarındaki kavşakta 17 Ağustos'ta bombalı saldırı gerçekleştirilmiş, aralarında çok sayıda yabancı turistin de bulunduğu 20'den fazla kişi hayatını kaybetmişti. Taylandlı yetkililer, saldırının ardından başlatılan incelemelerde güvenlik kamerasında, saldırıdan kısa bir süre önce olay yerine gelen sarı tişörtlü bir şüpheli tespit etmişti. Polis, şüpheliye dair bilgi veren vatandaşa da 85 bin dolar ödül vereceğini duyurmuştu.