Tanzanya'da, albinolara yapılan saldırılara yönelik operasyonlarda, 225 büyücü gözaltına alındı.

Tanzanya polis sözcüsü Advera John Bulimba, yaptığı açıklamada, yasa dışı geleneksel iyileştirme yöntemleriyle mücadele operasyonları kapsamında gözaltına 225 büyücüden 97'sinin mahkemeye çıkarıldığını bildirdi.

Bulimba, büyücülerde yabani domuz dişi, kertenkele derisi, maymun kuyruğu, deve kuşu yumurtası, aslan derisi, kuş pençeleri ve katır kuyruğu ele geçirdiklerini belirtti.

"Dini liderlere, kabilelerin önde gelenlerine, siyasetçilere, gazetecilere ve tüm Tanzanyalılara batıl inançlarla mücadeleye destek vermeleri çağrısında bulunuyoruz. Bu inançlar sadece albinoların saldırıya uğramasına ve öldürülmesine neden olmuyor, aynı zamanda ülkenin gelişmesini de engelliyor" değerlendirmesinde bulunan Bulimba, polisin üç aydan bu yana 30 bölgede albino saldırı ve cinayetleriyle mücadele operasyonlar yaptığını kaydetti.

Resmi verilere göre, Tanzanya'da yaklaşık 15 bin albino yaşıyor. Albinoların organlarının çeşitli hastalıklara iyi geldiğine inanan yerel dinlere mensup büyücüler, albino cinayetlerini teşvik ediyor.

Ülkede 2000 yılından bugüne en az 75 albino öldürülürken, saldırıya uğrayan 34 albino da bazı organlarını kaybetti. Tanzanya hükümeti, albino cinayetlerinin önüne geçebilmek için ülkede büyücülüğü yasakladığını duyurmuştu.