Anlatacağımız hikaye belki bazılarınıza ilham kaynağı olabilir.

İngiltere'nin doğusunda, Norfolk'ta bulunan bir okulda okuyan 16 yaşındaki Jack Cator, okulun ağında öğrencilerin müzik ve oyun sitelerine erişiminin engellenmesine oldukça sinirlenir ve sistemi 'hack'lemeye karar verir. 

Ancak sistemi bypass etmek için VPN (özel sanal ağlar) kullanan Cator, sanal ağların kalitesinden pek memnun kalmaz. Bu sebeple Cator bir gün evine kapanır ve birkaç saat içinde kendi sanal ağını kurmayı başarır. Kurduğu sanal ağa da güzel bir isim verir; Hide My Ass (hem kıçımı gizle hem de eşeğimi gizle/sakla anlamına geliyor).

Kurduğu sanal ağı internet forumlarında tanıtmaya başlayan Cator, ağını kullanarak başka web sitelerinden alışveriş yapan kişiler olduğunda o web sitelerden komisyon almaya başlar. Yavaş yavaş işini büyütmeye başlayan Cator, on sene içinde öyle bir konuma gelir ki, Ukrayna ve Sırbistan gibi ülkelerden e-mail ile ulaştığı insanları işe almaya başlar ve Londra'da bir de büro açar.

Aynı süreç içinde üniversitede bilgisayar bölümünde okuyan Cator, şirketine vakit ayırmak için de 2009'da okuldan ayrılır.

Cator'un kurduğu sanal ağ, bir ay içinde kullanıcı sayısında müthiş bir artış yaşar ve yıllık geliri 23,500 doları bulur. Hal böyle olunca da dev şirketlerin ilgisini çekmeye başlar.

İki milyondan fazla müşterisi ile yıllık geliri 17 milyon doları bulan -hatta aşan- küresel yazılım grubu AVG, Cator'un şirketine talip olur ve satın alır.

Sonuç olarak şu an Jack Cator, 16 yaşında sırf okulunun getirdiği internet kısıtlamasını aşmak adına, bir günde evinde yarattığı sanal ağ ile, aradan on sene geçip 26 yaşına geldiğinde 63 milyon dolarservete sahip bir gence dönüşür.

AVG, şirketi satın almış durumda ancak Cator hala 'Hide My Ass' şirketinin genel müdürlüğünü yapmakta. Yaklaşık 100 çalışanı bulunan şirket her gün AVG bünyesinde büyümeye ve Cator da servetini katlamaya devam ediyor. (Webtekno)

150518045936_jack_cator_hide_my_ass_624x351__nocredit.jpg

maxresdefault(34).jpg

150518045915_jack_cator_hide_my_ass_624x351_hma_nocredit.jpg