İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre 20 yılı aşkın süredir hapiste olan Valasquez şimdilerde YouTube starı olarak kendine bir kariyer çiziyor.

Hayatı dizi ve filmlere konu olan Escobar’ın sağ kolu ve tetikçisi olarak bilinen “Temel Reis” lakaplı Valasquez, 300 kişiyi öldüren, binlercesi için ölüm emri veren ve 200’den fazla araca düzenlenen bombalı saldırları planlayan kişi olarak Medelin’deki uyuşturucu kartelleri arasındaki savaşta yer aldı.

2014 yılında 22 sene yattığı hapisten şartlı tahliyeyle çıkan Valasquez bir arkadaşının tavsiyesiyle YouTube kanalı kurdu. 9 ay sonunda kanal yüz bin üyeye ulaştı.

esco2.jpg

YouTube’da kurduğu “Popeye Arrepentido” (Pişman Temel Reis)isimli kanalda genç insanları suç dünyasıyla ilgili uyarmaya çalışan Valasquez öldürdüğü kişilerin ailelerinden tepki topluyor.

Valasquez sadece 1989 yılında Kolombiya’da başkanlığa aday olan Luis Carlos Galan’ın suikastinden suçlu bulunsa da 500 polis dahil binlerce ölümden sorumlu olduğu iddia ediliyor.

Escobar’ın tarihin en büyük suçluları arasında yer almasına neden olan “yolcu uçağına düzenlenen bombalı saldırıda” Valasquez’in de emri verenler arasında olduğu biliniyor. Bu saldırıda uçakta bulunan 110 kişi yaşamını yitirmişti.