Brezilya'da bir caddede kendisi için uygun gördüğü bir köşede günlerini geçiren adam kısa hikâyeler ve şiirler yazmasıyla bilinmesine rağmen kimsenin dikkatini çekmiyordu. Ta ki Shalla Monteiro isimli bir kadın ona yaklaşıp onunla tanışana dek...

Shalla Monteiro isimli kadın Sobrinho ile arkadaşlık kurduğunda, evsiz adam bu ince davranışına karşılık ona yazmayı çok sevdiğini söyleyip şiirlerinden birini hediye etti. Genç kadın, Sobrinho’nun yeteneğinden ve sokakta yaşamasından çok etkilendiği için, onun şiirlerini yayınlamak ve varlığından daha fazla kişiyi haberdar etmek amacıyla bir Facebook sayfası açtı.

201509141040_01.jpg

Kısa sürede 100 binden fazla kişinin beğendiği bu sayfada Sobrinho’nun şiirleri ve kısa hikayeleri yayınlandı. Hikayeleri ve kendisi giderek bilinilirlik kazanan Sobrinho’nun başına hiç beklemediği bir şey geldi; insanlar yaşadığı yerde durup ona selam vermeye, onunla sohbet etmeye başladılar. Bu arada daha da şaşırtıcı bir şey oldu; Facebook sayfasını beğenenlerden birinin de, onun seneler önce izini kaybettiği öz abisi olduğu ortaya çıktı.

201509141041_homeless-man-poet-5.jpg

Abisi Sobrinho’nun varlığından haberdar olur olmaz, sayfanın kurucusu Shalla Monteiro ile iletişime geçti. Sobrinho'ya onun yanına taşınmasını ve birlikte yaşamalarını teklif etti. Teklifi kabul eden Sobrinho uzun süreden sonra kavuştuğu aile üyesiyle birlikte sıcak bir evde yaşamaya başladı. Bu arada Sobrinho hayatı boyunca en çok istediği şeye, şiirlerinin bir kitap haline getirilmesi hayaline de yaklaşımış oldu.

201509141042_---.jpg

Bu arada Sobrinho’nun varlığından abisinin haberdar olmasını sağlayan genç kadın da unutulmadı. İkili hala arada sırada görüşüyor ve arkadaşlar. Hatta Sobrinho'nun ailesine kavuşmasına vesile olan bu tanışmayla başlayan hikaye, geçtiğimiz sene Facebook Stories'de de yer aldı

201509141042_son--.jpg