ABD ile Küba arasındaki buzların erimesinden sonra serbest bırakılan Küba 5'lisinden ajan Hernandez'in, hapishanedeyken spermlerini göndererek karısını hamile bıraktığı ortaya çıktı.

ABD ile Küba 54 yıllık düşmanlığı kenara bırakarak diplomatik ilişki kurma kararı alırken, iyi niyet göstergesi olarak da bir dizi takas gerçekleştirildi. Takas sırasında serbest bırakılanlar arasında; Küba 5'lisi olarak anılan ve ABD tarafından casusluk yaptıkları gerekçesiyle hapsedilen 5 kişiden biri olan Gerardo Hernandez de vardı.

"UZAKTAN KUMANDA KULLANMAK ZORUNDA KALDIK"

 

Hernandez, ülkesine gelişinde karısı Adriana Perez tarafından sevinçle karşılandı. Ancak dikkatler kavuşmadan çok Perez'in karnına yöneldi. Genç kadının karnı burnundaydı. Hernandez, 2001 yılından bu yana Küba'ya 3600 km uzaklıkta, California Eyaleti'ndeki bir hapishanede ömür boyu hapis cezasını çekiyordu. Eski bir Küba casusu olan eşi Adriana Perez'in ise ABD'ye giriş yasağı vardı. Havana'da bebeğin babası konusunda dedikodular ayyuka çıkınca Hernandez bir açıklama yaptı, "Herkes bize nasıl olduğunu soruyor. Bebek için ‘uzaktan kumanda' kullanmak zorunda kaldık. Bu, iki ülke arasındaki üst düzey pazarlıkların bir parçasıydı" dedi.

PAPA ARACIYDI

CNN Televizyonu'nun haberine göre, Hernandez'in çocuk sahibi olma isteği, iki ülke arasında Kanada ve Papa Fransuva'nın arabuluculuğunda gerçekleşen pazarlıklar sırasında gündeme geldi. ABD'li yetkililer California'da Hernandez'den alınan spermleri Küba'ya ulaştırdı ve Adriana Perez bir klinikte yapay döllendirme tekniğiyle hamile bırakıldı.