Ordu kaynakları, koalisyon uçakları tarafından Ramadi'nin Elbu Ganim, Elbu Sude, Elbu Mahal ve Elbu Ferrac bölgelerinde DAEŞ militanlarının bulunduğu mevzilere yoğun hava saldırıları düzenlendiğini belirtti.

Kaynaklar, bombardımanda 43 militanın yaşamını yitirdiğini, 1 zırhlı aracın kullanılamaz hale geldiğini kaydetti.

Saldırılarla militanların Ramadi merkezine doğru ilerleyişinin durdurulduğunu ve güvenlik güçlerinin şehir merkezini tamamen kontrol altında tuttuğunu ifade eden kaynaklar, DAEŞ yanlılarının halkı evlerini terk etmeye zorladığını aktardı.

DAEŞ'in, Haziran 2014'te Musul'u ve ardından diğer bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar ülkenin farklı kentlerinde devam ediyor. Şii milisler ve Peşmerge güçleri tarafından desteklenen Irak ordusu, DAEŞ'in ele geçirdiği bölgelerin kontrolünü yeniden sağlamak için operasyonlar düzenliyor. ABD'nin öncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor.

DAEŞ militanlarının, dün hükümet güçleri tarafından kontrol edilen Ramadi'yi kuşattığı, örgüt ile çatışan güvenlik güçleri ile aşiret üyelerinin, ellerindeki silah ve mühimmatın tükenmesi nedeniyle Elbu Ganim, Elbu Sude, Elbu Mahal, Es-Sufiyye bölgelerini terk etmek zorunda kaldığı açıklanmıştı.