Ordunun sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından yapılan açıklamada, ülkenin kuzeydoğusundaki Borno eyaletine bağlı Konduga kentinde Boko Haram örgütü militanlarının saklandığı yere düzenlenen operasyonda 50 teröristin öldürüldüğü, biri subay 3 askerin yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, operasyonda bir top, 2 uçak savar, bir zırhlı araç ve çeşitli mühimmat ele geçirilirken, bazı techizat, silah ve gıda maddelerinin de imha edildiği kaydedildi.

COLAK KENTİ İSYANCILARIN KONTROLÜNE GEÇTİ

Öte yandan Nijerya’nın doğusundaki Adamawa eyaletine bağlı Colak kentinin Boko Haram örgütünün kontrolüne geçtiği bildirildi.

Hükümet Sekreteri Liman Tukar, yaptığı yazılı açıklamada, "İsyancıların, şimdi Colak’ta olduklarını, onlarca insanı öldürdüklerini ve çok sayıda kişiyi evsiz bıraktıklarını öğrendik" dedi.

Tukar, isyancıların kontrolüne geçen Colak ile çevresindeki kent ve köylerden göç edenlere hükümetin elinden gelen tüm imkanları sunacağını kaydetti.

Boko Haram örgütünün kontrolündeki diğer kentlerin, Borno eyaletinde Gwoza, Yobe eyaletinde Buni Yadi ve Adamawa eyaletinde Madagali olduğu biliniyor.