ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan Nicole Delien (20), çocukluğundan beri ileri seviyede uyku bozukluğu problemiyle savaş veriyor.

Bir uyudun mu bir daha uyanmıyor;

'Uyuyan Güzel Sendromu' olarak da bilinen Kleine- Levin Sendromu nedeniyle uykuya daldığında günlerce uyanamayan Delien'ın hastalığına hâlâ tedavi bulunamadı.

Nicole, bu uzun uyku nöbetlerine ilk olarak altı yaşındayken yakalanmış. Günde 18saat aralıksız uyuyunca, annesi soğuk algınlığına yormuş bu durumu. Küçük bir çocukolduğu için yaşadığı duruma bir anlam verememiş. Uyku nöbeti boyunca hafıza problemi de yaşayan Nicole, aile üyelerini bile tanıyamamış.

ABD'li kadın en uzun uyku nöbetini Şükran Günü'ne denk gelen 14'üncü doğumgününden önce yaşamış. Nicole'ün şiddetli bir baş ağrısı ve halsizlik ile başlayan uyku nöbetinin teşhis edilmesi ise tam 25 ay sürmüş.

Mehmet Öz'ün 'The Oz Show' adlı televizyon programına Nicole ile katılan annesi; kızının her an her yerde uyku nöbetine yakalanıp, 22 günden 64 güne kadar, sadece tuvalet ve beslenme ihtiyaçlarını gidererek aralıksız uyuduğunu ifade etti. Nicole'ün günlerce süren uyku nöbetlerinden uyandığında, ne kadar zamandır uyuduğunu hatırlamadığını da sözlerine ekledi.

Yeni yıl kutlamalarını, mezuniyetleri, sevdiği aile üyelerinin cenazelerini yaşadığı uyku bozukluğu nedeniyle hep kaçırdığını ifade eden Nicole günde 18 saati uyuyarak geçiriyor. Yemek yemek için kalktığında bile uykusundan uyanamayan ABD'li kadında Uyurgezer Sendromu da mevcut.

Uzmanlara göre tehlikeli bir durum yaşanmaması için Nicole'ün 24 saat gözetim altında tutulması gerekiyor. Dünyada sadece 1000 kişide görülen bu rahatsızlığın tedavisi henüz bulunamadı.