Amerika Kentucky’de yaşayan Derek Nance isimli adam bundan 7 yıl önce geçirdiği bir mide rahatsızlığından sonra yeme alışkanlıklarını değiştirmek zorunda kalmış. Taş devri diyeti olarak da bilinen Paleo diyetinin oldukça uç bir versiyonu olarak kabul edilen ve kişinin yalnızca çiğ et ile beslendiği bu yeme alışkanlığını 7 yıldır sürdüren Nance, C vitamini ihtiyacı ve bağışıklık sistemini güçlendirebilmek için ise çiğ sakatat yediğini söylüyor.

Vice’tan Julian Morgans, bundan birkaç sene önce seyahat ettiği Kentucky’de tanıştığı Nance’in çiğ et yeme alışkanlığına hala devam edip etmediğini merak ederek kendisiyle tekrar görüştü. Önceleri bir kasap olarak çalışan ancak yeme alışkanlığı ortaya çıktıktan sonra işinden olan Nance’in hayatında aradan geçen sürede çok da bir değişiklik olmamış; Nance hala çiğ et ile beslendiği söylüyor.

Morgans’ın ilk yazısı yayınlandığında Alman bir şirketin hikayesine ilgi gösterdiğini ve onunla ilgili bir belgesel hazırlamak istediğini söyleyen Nance,  kasap olarak çalıştığı yerdeki çiftçilerin olumsuz şöhretten korktuklarını ve patronunun onu işten çıkardığını belirtiyor. Orada yalnızca ‘işin nasıl yapıldığını öğrenmek için’ bulunduğunu söyleyen Nance, haberden sonra hayatındaki tek değişikliğin kovulması olmadığının da altını çiziyor. Tanımadığı pek çok kişi tarafından facebook’tan arkadaşlık teklifleri almaya başlayan Nance, BBC’de bir belgesele konu olmuş ve Alman yapımı Galileo isimli yarışmaya katılmış.

Geçtiğimiz günlerde Avrupa seyahatinden dönen Nance, Avrupa’daki eti beğenmediğini de Morgan’a verdiği röportajda belirtti. Kentucky’de hayvanların otlandığı toprağın kaliteli olduğunu söyleyen adam, buradaki eti daha lezzetli bulduğunu aktardı. Diyetinin hayvan yağı içerdiğini belirten Nance, Londra’da kasapların yağları artık olarak görüp satmadığını, sakatat olarak ciğeri ise temin edemediğini söyledi.

Nance, Avrupa seyahatinde idolü olan Norveçli bir kadınla tanışma fırsatı da yakalamış. 38 yaşında ve 9 senedir söz konusu diyeti uygulamakta olan Ingre beslenme şeklini %90 etçil olarak tanımlıyor ve bir at çiftliğinde yaşıyor. Kırmızı etten ziyade balık yediğini belirten Ingre, kendi topladığı yüzlerce midyeyi de bir oturuşta tüketiyor.

Ingre ile tanışmasını oldukça farklı bir deneyim olarak değerlendiren Nance, daha önce bu şekilde beslenen kimseyle tanışmadığını ve Ingre’nin kendine özgü bir enerjisi olduğunu söylüyor ve ekliyor, ‘Onda bir internet forumunda öğrenebileceğinizden çok daha fazlası var’

Nance ile ilgili şaşırtan tek şey oldukça nadir karşılaşılan beslenme şekli değil. Nance’in  birlikte yaşadığı kız arkadaşı bir vejetaryen. Söz konusu yeme şekli ikilinin ilişkisinde bir problem teşkil ediyor mu bilinmez ancak Nance kendisini oldukça sağlıklı hissettiğini söylüyor.

073789500_1450414728-4.jpg

073873400_1450414728-3.jpg

screen-shot-2015-12-16-at-22-05-37_66913500.png