Kahire'de basına açıklamalarda bulunan Abbas, Gazze'nin yeniden imarından Filistin uzlaşı hükümetinin sorumlu olduğunu ve şeffaflık için Birleşmiş Milletler aracılığıyla aldığı malzemeleri imardan sorumlu taraflara teslim ederek gerekli çalışmayı yürüteceğini dile getirdi.

Filistin'de sağlanan ulusal uzlaşıya da değinen Abbas, Hamas-El-Fetih uzlaşmasına işaret ederek, daha önce yapılması için üzerinde anlaşılan milletvekili ve başkanlık seçimleri ile bölünmüşlüğün sona ereceğini belirtti.

Öte yandan, Filistin Başbakan Yardımcısı Muhammed Mustafa da Mısır ve Norveç dışişleri bakanlarıyla ortak düzenlenen basın toplantısında, İsrail'in, Gazze'nin yeniden imarı sürecinde bazı problemler çıkaracağını ama bu başarıya ulaşacaklarından emin olduklarını ifade etti.

Mısır'ın ev sahipliğinde başkent Kahire'de düzenlenen Gazze'nin Yeniden İmarı Uluslararası Konferansı'na katılan ülkelerin taahhüt ettiği yardım miktarının 5,4 milyar dolara ulaştığı bildirilmişti.

İsrail'in 7 Temmuz'da başlattığı ve 51 gün devam eden saldırılarda, Gazze'de 2 bin 158 kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmıştı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılmış, binlerce bina hasar görmüştü.

Filistin Kalkınma ve Yeniden Yapılandırma Ekonomik Konseyi Başkanı Muhammed Eştiye, Gazze'nin imarı için 7,8 milyar dolara ihtiyaç duyulduğunu açıklamıştı.