ABD yönetiminin, daha önceki planların aksine Atlas Okyanusu’nda petrol arama çalışmalarına izin vermeyeceği bildirildi.

Obama yönetiminin 2015 yılı başında açıkladığı plandan vazgeçtiği ve ülkenin güneydoğu kıyıları açıklarında petrol aramalarına izin vermeyeceği belirtildi.

ABD İçişleri Bakanı Sally Jewell, sosyal medyadaki mesajında, yönetimin açık denizlerde petrol arama çalışmalarına ilişkin 2017-2022 arasını kapsayan planın “Atlas Okyanusu’nu gelecek nesiller için koruyacağını” yazdı.

İçişleri Bakanlığının Virginia, Kuzey Carolina, Güney Carolina, Georgia ve Florida eyaletlerinin açıklarında petrol aramaları için ihale yapılmayacağını bugün açıklaması bekleniyor. Yönetimin yeni kararının çevrecilerin, bu kıyılarda yaşayanların ve ABD Savunma Bakanlığının plana yönelik muhalefeti nedeniyle alındığı ifade ediliyor.

Petrol şirketlerinin 2014 sonlarından bu yana petrol fiyatlarındaki yüzde 70’e yakın düşüşe rağmen fiyatların tekrar yükselişe geçeceği beklentisiyle yeni arama haklarıyla ilgilendikleri belirtiliyordu.