Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkan Yardımcısı Joe Biden, Katoliklerin ruhani merkezi Vatikan’da kanser araştırmaları ve yenileyici tıp üzerine bir konferansa katıldı.

Biden, temaslarda bulunmak üzere geldiği Roma’da sabah saatlerinde komşu şehir devleti Vatikan’a geçerek, yaş, hastalık, hasar veya doğuştan gelen bozukluklar sebebiyle fonksiyonlarını yitiren doku veya organların tedavisi ya da değişimi için canlı işlevsel dokular yaratma işlemi olan yenileyici tıp üzerine düzenlenen uluslararası konferansta konuştu.

Kanser ve yenileyici tıp araştırmalarını hızlandırmak için ABD yönetiminin yaptığı çabaları anlatan Biden, “Kanser, aciliyeti olan bir sorundur. Bu ulusal değil, uluslararası bir meseledir ve tüm ırkları ve dinleri etkiler” dedi.

Kanserle mücadele ve kanser araştırmaları için mali kaynakları ve bilgi paylaşımını artırmak gerektiğini ifade eden Biden, konuşmasında geçen yıl kanserden kaybettiği oğluna da değinerek, Papa’nın geçen yıl ülkelerine yaptığı ziyaretinden önce yaşamını yitiren 46 yaşındaki Beau Biden için dilediği taziyeyi hatırlatarak, ruhani lidere teşekkür etti.

Konferansın ardından Biden ve Papa Franciscus el sıkıştı. Papa ile Biden’ın konferansın ardından özel olarak 5 dakika görüştükleri öğrenilirken, özel görüşmenin içeriğine dair bilgi verilmedi.

BIDEN, VATİKAN DEVLET SEKRETERİ İLE GÖRÜŞTÜ

Joe Biden, Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Pietro Parolin ile de bir araya geldi.

ABD Başkan Yardımcısı Biden, öğleden sonra İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile başbakanlık sarayı Chigi’de basına kapalı görüşme gerçekleştirecek. Biden’in, akşam üzeri Roma’dan ayrılması bekleniyor.