ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerine bağlı savaş uçaklarının, Ağustos ayından bu yana Irak'ın Salahaddin iline bağlı "Beyci" bölgesini terör örgütü DAEŞ'in elinden geri almak için 130 hava saldırısı gerçekleştirdiği duyuruldu.

ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri, Irak ordusu tarafından başlatılan 'Beyci'yi Kurtarma Operasyonu'na' destek vermeye devam edecektir. Son günlerde, Irak güvenlik güçleri ve Haşdi Şabi (Şii milis gücü) tarafından kaydedilen ilerlemeler övgüyü hak ediyor" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, uluslararası koalisyon güçlerinin Beyci ve diğer bölgelerin kurtarılması için Iraklı güvenlik güçlerine vermiş olduğu hava ve askeri desteğin önemli bir rol oynadığı belirtilerek, elde edilen zaferde eğit-donat stratejisinin de payı olduğu kaydedildi.

Beyci'yi Kurtarma Operasyonu çerçevesinde Ağustos ayından bu yana koalisyon güçlerinin terör örgütü DAEŞ mevzilerine yaklaşık 130 hava saldırısı yaptığı ifade edilen açıklamada, "Söz konusu bölgede savaş uçaklarımız 2 bin 500 saat havada kalarak denetleme ve gözetleme yaptı. Önceki haftadan itibaren şu ana kadar 14 hava saldırısı düzenlendi. Bunun sonucunda terör örgütü DAEŞ'in kontrolünde bulunan cephanelik, araç konvoyları ile toplanma üssü olarak kullanılan noktalara saldırı gerçekleştirildi" denildi.

Açıklamada ayrıca ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri sözcüsü Steve Warren'ın, "Irak'ın tüm bölgelerinde ve özellikle Beyci ile Ramadi bölgelerinde DAEŞ abluka altına alınıp, çember daraltıldı" ifadelerine yer verildi.