ABD Savunma Bakanlığı, İncirlik'ten kalkan insansız hava aracının DAEŞ'i vurduğunu bildirdi.

Pentagon Sözcüsü Laura Seal, AA muhabirinin, ABD uçaklarının Türkiye'den kalkarak DAEŞ'e karşı yaptığı operasyonlara ilişkin sorusunu yanıtladı.

Hafta sonunda, ABD'nin insansız hava uçaklarının DAEŞ'e karşı yapılan operasyonlar doğrultusunda Türkiye'den uçuşa başladıklarını, fakat o süre zarfında saldırı yapmadıklarını hatırlatan Seal, "Dün, ABD ilk defa insansız hava aracı kullanmak suretiyle Türkiye'den havalanarak DAEŞ'i vurdu" ifadesini kullandı.

Seal, bu görevlerin, Birleşik Ortak Görev Gücü operasyonlarının DAEŞ'i tamamen ortadan kaldırmak adına yaptığı operasyonların bir parçası olduğu belirterek, yapılan saldırıların bir sonraki günün güncellemeleri içerisinde olacağını kaydetti.

Yapılan saldırıların, Türkiye'nin ABD uçaklarına verdiği iznin sonucunun bir parçası olduğunun altını çizen Seal, "Türkiye ve bölgedeki diğer koalisyon ülkeleri, bölgede barış ve istikrar sağlamak adına DAEŞ'e karşı savaşmaya kararlıdır" dedi.

Seal ayrıca, Birleşik Ortak Görev Gücü'nü desteklemek adına uçakların Türkiye'den kalkacak oluşunun, gerektiği zaman saldırı yapılması adına farklı bir stratejik konum olduğunu belirtti.