Cumhuriyetçi Parti Montana örgütünden bir kadın yetkili, Kongre üyesi Greg tarafından saldırıya uğrayan İngiliz The Guardian gazetesi muhabirini kastederek, "Ben olsam onu vururdum" diye konuştu.

Kadın Programı başkan yardımcısı Karen Marshall'ın Voice of Montana adlı radyo programında yaptığı bu açıklama ABD'de tartışma yarattı.

Marshall, saldırıya sebep olduğunu iddia ettiği koşulları anlatarak arkadaşı Gianforte'u savundu:

"O [muhabir] çocuk özel mülke girdi. Özel bir binaya girip özel bir odaya daldı. O odaya ben bile girmezdim. Belli ki bu önceden ayarlanmış bir senaryo. Tam anlamıyla bir senaryo. Çocuk resmen haddini aştı."

Marshall daha da ileri giderek "Greg'e yaptığını bana yapsaydı onu vururdum" dedi.

ALDIRI, HALKA AÇIK ETKİNLİK SIRASINDA KULLANILAN ÖZEL BİR ODADA YAŞANDI

The Guardian muhabiri Ben Jacobs, Gianforte'u Mayıs ayında Kongre'ye seçilmesinin hemen öncesinde, bir televizyon kanalına röportaj vermek üzere hazırlandığı odada yakalamış ve soru sormak üzere yanına gitmişti.

Saldırı, gazetecilerin de davet edildiği halka açık bir etkinlik sırasında kullanılan özel bir odada, Jacobs'un Kongre üyesine sağlık sistemi hakkında soru sormasının ardından meydana gelmişti.
Gianforte, Jacobs'u yere devirmiş, gözlüklerini kırmış ve defalarca yumruklamıştı.

Saldırının ardından suçunu kabul eden Kongre üyesi, Jacobs'tan özür diledi ve Gazetecileri Koruma Komitesi'ne 50 bin dolar bağış yaptı.

Ancak Gianforte hala Jacobs'a verdiği röportaj sözünü yerine getirmedi.

Gianforte'un ekibi, Karen Marshall'ın yorumlarına destek vermedi.

Gianforte'un basın sözcüsü Travis Hall, Independent Record'a Cuma günü yaptığı açıklamada, "Greg bu yorumlara katılmıyor. Hatta reddediyor. Kongre üyesi Washington'da Montana'yı gür bir sesle temsil etmeye odaklanmış durumda" diye konuştu.