Washington yönetimi, ABD içinde ve dışındaki terör faaliyetlerine karşı mücadelede daha etkin olabilmek amacıyla "dijital dünyayı" da kapsayan bir dizi yeni önlem açıkladı.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price, "şiddet içeren aşırılıklarla mücadele" çerçevesinde Obama yönetiminin bir dizi yeni girişimi başlatmak üzere olduğunu bildirdi.

Price, İç Güvenlik Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı'nın koordinasyonunda "Şiddet İçeren Aşırılıkla Mücadele Görev Gücü" kurulacağını açıkladı ve kurulacak yeni birimin, özellikle ABD içindeki şiddet içeren aşırılıklarla mücadeleyi entegre ve koordine etmesinin beklendiğini kaydetti.

Açıklamada, Dışişleri Bakanlığı tarafından kurulacak "Küresel Müdahale Gücü" vesilesiyle uluslararası partnerlerin, hükümet düzeyindeki ve hükümet dışı aktörlerin konuyla ilgili yaklaşımlarını bir araya getirme imkanının olacağı ifade edildi.

Price, ayrıca bazı Beyaz Saray yetkilileri ile Başkan Barack Obama'nın ulusal güvenlik danışmanlarının Silikon Vadisi'nde önde gelen teknoloji şirketlerinin yöneticileri ile bir görüşme yaptıklarını duyurdu.

Görüşmede, Obama'nın 6 Ocak'ta yaptığı "şiddet içeren aşırılıklarla sanal alemde mücadele etmek için hükümet ve özel sektör bir arada çalışmalı" çağrısı çerçevesinde görüş alışverişinde bulunulmasının amaçlandığı vurgulandı.

Konuyla ilgili yaptığı haberde Washington Post gazetesi, Dışişleri Bakanlığı bünyesinde kurulacak yeni birimin amaçlarından birinin "DAEŞ'in İngilizce propaganda videosu üretmesini engellemek" olduğunu belirtti.

Söz konusu haberde ayrıca, Başsavcı Loretta Lynch, Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper ve FBI Başkanı James Comey'nin Silikon Vadisi'ndeki Apple, Twitter ve Facebook gibi önde gelen teknoloji şirketleriyle bir dizi görüşme yaptığı kaydedildi.