ABD savaş uçaklarının Suriye'deki Atme kasabasında bulunan El-Kaide ile müttefik bir gruba ait depoya ateş açması sonucu 5'i çocuk 8 sivil hayatını kaybetti.

ABD savaş uçakları, Türkiye sınırına yakın olan İdlib'in kuzeybatısındaki Atme kasabasında El Kaide ile işbirliği yapan bir gruba ait silah deposuna ateş açtı. 5'i çocuk 8 sivilin öldürüldüğü saldırıda, guruba bağlı 10 kişinin de öldürüldüğü kaydedildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Sözcüsü Rami Abdel Rahman yaptığı açıklamada Atme kasabasının çatışmalar nedeniyle evlerinden kaçanların yuvası olduğunu fakat hava saldırısının doğrudan sivillerin bulunduğu kampı hedef almadığını söyledi. Toplamda 18 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Rahman, ölenlerden 5'inin çocuk 2'sinin kadın olduğunu açıkladı. Saldırının El Kaide ile işbirliği yapan gruba ait fişek ve roketlerin bulunduğu silah deposuna yapıldığını bildiren Rahman, açılan ateşin ardından depoda büyük bir patlamanın meydana geldiğini kaydetti. Rahman, hedef alınan deponun çevresinde yaşayan sivillerin bulunduğunu da sözlerine ekledi.