ABD Başkanı Barack Obama'nın ulusal güvenlik ekibinin, California Eyaleti'ndeki sosyal hizmetler merkezine saldırı düzenleyen Seyid Rıdvan Faruk ile eşi Taşfin Malik'in herhangi bir terör organizasyonunun bir parçası olduğu deliline ulaşamadığı bildirildi.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Başkan Obama'nın bugün sabah saatlerinde ulusal güvenlik ekibinden geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve 14 kişinin hayatını kaybettiği San Bernardino kentindeki saldırıya ilişkin bilgi aldığı kaydedildi.

Başkan'ın ekibinin, Faruk ile eşi Malik'in "çirkin" saldırıyı gerçekleştirmek için radikalleştirildiklerine dair bazı bilgilerin altını çizdiği belirtilen açıklamada, ekibin ayrıca katillerin organize bir grubun üyeleri olduklarına veya daha geniş bir terör yapılanmasının parçası olarak (saldırıyı) gerçekleştirdiklerine dair henüz açık bir kanıtın bulunmadığını teyit etti.

Açıklamada, toplantıda, ABD Federal Araştırma Bürosu (FBI) Direktörü James Comey, Adalet Bakanı Loretta Lynch, İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson, Beyaz Saray İç Güvenlik ve Terörle Mücadele Danışmanı Lisa Monaco'nun ve Obama'nın ulusal güvenlik birimindeki birçok kişinin hazır bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

ABD'nin California Eyaleti'ne bağlı San Bernardino kentindeki sosyal hizmetler merkezine saldırı düzenleyen Seyid Rıdvan Faruk ile eşi Taşfin Malik, 14 kişiyi öldürdükten sonra olay yerinden kaçmış daha sonra polisle girdikleri çatışmada araçlarında öldürülmüştü.

Saldırganlardan Pakistan asıllı ve ABD doğumlu Faruk'un son 5 yıldır merkezde Kamu Sağlığı Birimine bağlı çevre sağlık uzmanı olarak çalıştığı, Pakistan pasaportlu olan Taşfin'in de nişanlılara verilen K1 vizesiyle ABD'de bulunduğu belirlenmişti.

Saldırının ardından geniş çaplı soruşturma yapan ABD Federal Araştırma Bürosu (FBI), dün saldırıyı "terör eylemi" olarak soruşturduklarını duyurmuştu.