İsrail'in Filistin halkına karşı sürdürdüğü şiddet ve Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlar, New York'ta binlerce kişinin katıldığı yürüyüşle protesto edildi.

İsrail'in Filistin halkına yönelik şiddet ve Mescid-i Aksa'ya baskınını protesto etmek isteyen binlerce kişi New York'ta bulunan ünlü Times Meydanı'nda bir araya geldi. Çok sayıda Amerikalının ve Ortodoks Yahudi cemaati olan Neturei Karta hahamlarının da katıldığı yürüyüşte İsrail'in saldırgan tavrı protesto edildi. Filistin bayraklarını taşıyan kalabalık grup İsrail'in tutumunu eleştirerek, "Özgür Filistin" sloganları attı, "İsrail Yahudi Halkını Temsil Etmiyor", "İsrail İşgaline Son", "Adalet Yoksa Barış Yok" pankartları taşıdı. Kabalık gruba yoldan geçen araçlar da korna çalarak destek verdi.

Eyleme katılan Rabbayn Eftuli Hahamların Filistin halkını desteklemek ve dünyaya İsrail'in tüm Yahudileri temsil etmediğini göstermek için katıldıklarını kaydetti. İsrail hükümetinin Yahudi halkı adına konuşmasının haklı tarafı olmadığını kaydeden Eftuli, Yahudilerin bu olaylar nedeni ile suçlanamayacağını ve bu olaylardan sorumlu tutulamayacaklarını söyledi.

El hamid ise Kudüs için geldiğini kaydederek, her gün Allah'a Filistin'in özgür ve yeniden Arap ülkesi olması için dua ettiğini söyledi. Filistin'in Ürdün Nehri'nden Akdeniz'e kadar özgür olacağını belirterek, Türk halkına da teşekkür etti.

ABD’de binlerce kişi İsrail’i protesto etti

ABD’de binlerce kişi İsrail’i protesto etti

ABD’de binlerce kişi İsrail’i protesto etti