Amerikan medyasında çıkan haberlere göre, işgalci grubun elebaşılarından Ammon B'nin annesi Carol B, işgale destek verenlere e-posta göndererek gıda ve erzak yardımı istedi.

Carol B'nin, söz konusu e-postada, uyku tulumu, yün çorap, sigara, tuvalet kağıdı, kahve, süt tozu ve muhtelif gıda ürünlerinin protestoculara ulaştırılmasını istediği belirtildi.

Ammon B'nin babası Cliven B. de hükümet karşıtı eylemleriyle biliniyor. Cliven B, otlaklarla ilgili yıllardır süren bir anlaşmazlık kapsamında 1 milyon doları bulan vergi borcunu ödemeyi reddederek 2014 yılında Nevada eyaletinde haftalar süren bir eylem başlatmış ve güvenlik güçleriyle karşı karşıya gelmişti.

Bu ve benzer eylemlerin sonucunda hükümet karşıtı muhafazakar Amerikalıların ikonlarından biri haline gelen Cliven B, Amerika'da köleliğin kaldırılmasını eleştiren ve ırkçılıkla suçlanan açıklamalarıyla da gündeme gelmişti.

İŞGALCİLERE BİR DİĞER SİLAHLI GRUPTAN DESTEK

Merkez binası 2 Ocak'tan beri işgal altında olan Malheur Yaban Hayatı Koruma Sahası'nın etrafında sessizlik devam ediyor. Eylemin kendiliğinden sona ermesini beklediği öne sürülen federal güvenlik güçleri, şu ana kadar silahlı işgalci gruba müdahalede bulunmadı.

Öte yandan, Idaho, Washington ve Oregon eyaletlerinden hükümet karşıtlarının oluşturduğu bir başka silahlı grubun, işgalcilerin güvenliğini sağlama iddiasıyla cumartesi bölgeye geldiği bildirildi. Yerel basında çıkan haberlere göre, "Pasifik Yurtseverler Ağı" adıyla bilinen silahlı grup, 18 araçlık bir konvoyla Malheur Yaban Hayatı Koruma Sahası'na geldi.

Uzun namlulu silahlar taşıdıkları ifade edilen grup, işgalcilerin isteği üzerine birkaç saat sonra bölgeden ayrıldı. Gruba herhangi bir müdahalede bulunulmadı.

Kendisini "Anayasal Hakları Savunan Vatandaşlar" olarak isimlendiren işgalci grup, devlete ait arazilerin yönetiminin yerel çiftlik sahiplerine bırakılmasını talep ediyor. Oregon eyaletindeki arazilerin yüzde 53'ü federal hükümetin yönetiminde bulunuyor.