ABD'nin güney ve orta kesimlerinde etkili olan kötü hava koşulları 6 kişinin hayatına mal oldu.

ABD Noel'e girmeye hazırlanırken, ülkenin güney ve iç kesimlerinde milyonlarca kişi kötü hava şartlarının tehdidi altında.

Alabama, Indiana, Kentucky, Mississippi, Tennessee, Arkansas, Georgia, Güney ve Kuzey Carolina eyaletlerinde etkili olan kötü hava şartları can kaybına yol açtı.

Acil yardım ve kurtarma yetkililerinin yaptıkları açıklamada, Mississippi eyaletinde 3, Tennessee'de 2 ve Arkansas'da da 1 kişinin hayatını kaybettiği rapor edildi.

MİSSİSSİPPİ'DE 8 BİNDEN FAZLA KİŞİ ELEKTRİKSİZ KALDI

Mississippi'de 8 binden fazla kişinin elektriksiz kaldığı, bazı yolların kapandığı ve binlerce kişinin evinin ciddi derecede hasar gördüğü kaydedildi. Hava koşulları yüzünden bir çok yerde hasar tespit çalışmalarının yapılamadığı can ve mal kaybının daha fazla olabileceği belirtildi.

Ulusal Meteoroloji Dairesi yetkilileri halka hava şartlarıyla ilgili tedbir amaçlı uyarılarına devam ederken, Oklahoma Fırtına Tahmin Merkezi uyarı koordinasyon meteorolojisti Greg Carbin, hava şartlarının cumartesi günü daha fazla sertleşebieceğini belirtti.

Yetkililer ABD'de tatil sezonuna denk gelen kötü hava şartlarının bu dönemde ülkede rekor düzeye çıkan yolcu sayısında her şeye rağmen ciddi bir azalma yaşanmayacağı beklentisi içinde olduklarını dile getirdiler.

ABD'de Şükran Günü haftasonunda görülen kötü hava şartları nedeniyle de 14 kişi hayatını kaybetmişti.