ABD'nin Oregon eyaletinde yüksek okula düzenlenen silahlı saldırıyı gerçekleştiren saldırganın 26 yaşındaki Chris Harper Mercer olduğu bildirildi.

Roseburg kentinde yaklaşık 3 bin öğrencinin eğitim gördüğü Umpqua yüksek okulunda düzenlenen silahlı saldırıyı gerçekleştiren saldırganın kimliği belirlendi. Saldırganın 26 yaşında Chris Harper Mercer olduğu ve okula 4 silahla geldiği kaydedildi.

Olayda ölenlerin sayısına ilişkin ise çelişkili açıklamalar geliyor. Saldırının hemen ardından ABD medyasında yer alan haberlerde ölü sayısının 15 olduğu yer aldı. Daha sonra başsavcı tarafından 13 olarak açıklanan ölü sayısını Douglas County Şerifi John Hanlin 10 olarak değiştirdi.

Douglas County Şerifi'nin ofisinden yapılan açıklamada, ölü ve yaralı sayısında kafa karışıklığı bulunduğunun farkında oldukları belirtilerek, olayda 10 ölü, 3'ü ağır 7 yaralı bulunduğu kaydedildi.

Gazetecilere açıklama yapan Şerif John Hanlin, ailelerin acılarına saygı gösterilmesini isteyerek, olayın detayları daha sonra basınla paylaşacaklarını söyledi.

Olayın "kitlesel katliam" sınıfına girdiğini de kaydeden Hanlin, bu nedenle ölenlerin isimlerinin henüz duyurulmayacağı ve soruları cevaplamayacaklarını ifade etti.

ABD Başkanı Barack Obama da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu saldırılar artık bir rutin haline gelmiştir. Benim çağrım, bu rutinin sona ermesidir" demişti.

Obama, bu tür saldırılarda onlarca kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, Kongre'nin silah satışı için düzenlemeler getiren kanun çıkaramamasını eleştirmişti.