Brookyln'in Bedford-Stuyvesant bölgesinde Myrtle ve Tompkins Caddesi'nin kesiştiği yerdeki anma noktasında çok sayıda Amerikalı mumlar yaktı, çiçekler, armalar ve oyuncaklar bıraktı. Duygulu anlara sahne olan olay yeri yakınlarında bir polis ekibinin de nöbet tuttuğu gözlendi.

New York'ta eyalet genelinde olay nedeniyle bayraklar yarıya indirildi.

Öte yandan New York polisi arasında Belediye Başkanı Bill de Blasio'ya yönelik tepkiler artıyor. New York'ta siyahi Eric Garner'ın polis tarafından göz altına alınırken öldürülmesine ilişkin protestolar sırasında, de Blasio'nun yaptığı konuşmaları hatırlatan New York Polis sendikası, polislere düzenlenen suikastten de Blasio'yu sorumlu tuttu.

Eşi siyahi olan de Blasio, New York'ta düzenlenen büyük gösteriler sırasında yaptığı açıklamada, kendi çocuğunu da polislere karşı dikkatli olması konusunda uyardığını söylemişti. Bazı polisler, de Blasio'ya arkalarını dönerek tepki gösterdi.

-SALDIRGANIN SABIKASI KABARIK-

İki polisi öldüren siyahi saldırgan İsmail Brinsley'in çeşitli suçlardan sabıkası olduğu ve psikolojik tedavi de gördüğü bildirildi. Brinsley'in Georgia ve Ohio eyaletlerinde 19 kez tutuklandığı ve iki yıl cezaevinde kaldığı kaydedildi.

Polis, bir dönem psikolojik tedavi gören Brinsley'in kalıcı bir ruh hastalığı olup olmadığını da inceliyor.

Polis memurlarına yönelik saldırı, ülke çapında siyahilerin beyaz polisler tarafından öldürülmesi ve yargılanmamalarına yönelik tepkilerin yoğun olduğu bir döneme rastladı.

Ferguson, Cleveland ve New York'ta polisler tarafından siyahilerin öldürülmesi üzerine adaletin sağlanmadığını savunan binlerce kişi bir çok kentte gösteriler düzenlemişti.

Polise yönelik bu saldırının siyahilerin eylemlerini etkileyebileceği kaydediliyor.

POLİSLERİN YARGILANMAMASINA TEPKİ İÇİN CİNAYET İŞLEMİŞ

New York'un Brooklyn ilçesinde dün New York PolisTeşkilatı'na (NYPD) bağlı polis aracına düzenlenen saldırıda iki polis ağır yaralı olarak kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetmiş, siyahi saldırgan İsmail Brinsley'in ise saldırıdan sonra intihar ettiği bildirilmişti.

Polis, Brinsley'in cumartesi sabahı Baltimor'da eski kız arkadaşını yaraladıktan sonra polis tarafından öldürülen siyahi Eric Garner ve Michael Brown'ın intikamını almak için New York'a geldiğini ve rastgele bir polis aracına saldırdığını belirtmişti.

Brinsley'in sosyal medya hesaplarında, siyahileri öldüren polislere jüri tarafından verilen takipsizlik kararını eleştirdiği ve bunun öcünü almaya karar verdiği görülmüştü.