Polisler tarafından son dönemde öldürülen siyahiler Michael Brown, EricGarner, WalterScott ve FreddieGray haberlere ve protestolara konu olduğu için ön plana çıktı ancak ABD'de polis tarafından her yıl yüzlerce kişinin öldürüldüğü belirtildi.

Polis tarafından öldürülenlere ilişkin FBI kayıt tutuyor ancak yerel otoritelerin bildirim yapması zorunlu olmadığı için bu rakamlar gerçeğin ancak bir kısmını yansıtabiliyor.

Bu konuda veri toplayan kuruluşlardan "KilledbyPolice"in rakamlarına göre 2014 yıl başından bu yana geçen 16 ayda polis tarafından öldürülenlerin sayısı bin 500'ü geçmiş durumda.

Kuruluşun internet sayfasında yapılan duyuruda, kendilerinin polisin silah kullanmasının haklılığını ya da haksızlığını incelemediklerini sadece görev sırasında ya da haricinde, polis tarafından öldürülenlerin istatistiğini paylaştıkları vurgulandı.

Polis tarafından öldürülenlere ilişkin son döneme kadar sağlıklı veri toplanamadığı için söz konusu olayların artma eğiliminde olup olmadığına ilişkin çıkarım yapılamıyor ancak ülkede polis şiddetine yönelik protestolar giderek artıyor.