ABD'nin Güney Carolina eyaletinde bir polisin, lise öğrencisi siyahi bir kız çocuğunu gözaltına almaya çalışırken şiddet uygulaması nedeniyle görevine son verildi.

Columbia kentindeki Spring Valley Lisesi'nde yaşanan olayla ilgili videonun ardından büyük tepki çeken ve hakkında soruşturma açılan beyaz Amerikalı polis Ben Fields'ın işine son verildiği açıklandı.

Richland County Şerifi Leon Lott, Fields'in karıştığı şiddet olayıyla ilgili videonun yayınlanmasından bir gün sonra düzenlediği basın toplantısında, polis memuru Fields'la ilgili "iç soruşturma" yürüttüklerini ve polisin olayda "yanlış" davrandığını belirtti.

"Öğrenci bir tehlike değildi ve polis memuru Fields öğrenciyi fiziksel bir tehlikeymiş gibi onun yaşamını tehdit etti" diyen Lott, Fields'ın tazminatsız işine son verildiğini bildirdi.

Sınıftaki öğrencilerin video kaydını çekmelerinin ardından ortaya çıkan olayda polis Fields, siyahi kız öğrenciyi yerde sürükleyerek dövdüğü görülüyor.

Bu arada, 34 yaşındaki Fields'la ilgili Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Adalet Bakanlığı ve eyalet savcısı da ayrı ayrı soruşturma başlattı.

ABD'de polis şiddetiyle ilgili daha önceki olaylarda, New York'ta siyahi Amerikalı Eric Garner'ın ölümüne neden olduğu belirtilen polis memuru Daniel Pantaleo ile Ferguson'da 18 yaşındaki siyahi Amerikalı Micheal Brown'un ölümüne neden olan Darren Wilson adlı beyaz Amerikalı polis memurları hakkındaki takipsizlik kararları, ülke genelinde gösterilere neden olmuştu.