Güney Carolina'da 15, Kuzey Carolina'da 2 olmak üzere toplam 17 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan yağışlar bölgeyi terk etti ancak yoğun su miktarının barajlarda açacağı zararın büyüklüğünden korkuluyor.

Eyaletin başkenti Columbia Belediye Başkanı Steve Benjamin, yaptığı açıklamada, barajlardaki hasarın yağışlardan daha fazla bir tehlikeye neden olabileceğini ifade etti.

Benjamin ayrıca, hala bazı altyapı sorunları olduğunu, su dağıtımının da önemli sorunlardan biri olduğunu kaydetti.

Güney Carolina Valisi Nikki Haley de bazı yerlerde selle birlikte suların yükselmesi sonucu zorunlu olarak yeni tahliyelerin yapılabileceğini bildirdi.

Vali Haley, 20'den fazla nehrin taşmasına neden olan yağışlar sonucunda 10 barajda hasar meydana geldiğini, bölge sakinlerine 36 ile 48 saat arasında tetikte olmaları uyarısında bulunduğunu, 800 kişinin hala barınaklarda yaşadığını belirtti. Haley, eyalet bakımı altındaki 305 yolun ve 166 köprünün hala kapalı olduğu bildirildi.

Halk Sağlığı İdaresinden yapılan açıklamada ise ölüm olaylarının çoğunluğunun boğulma ve yağışlarla bağlantılı trafik kazaları sonucunda meydana geldiği ifade edildi.

Bu arada, daha önce Güney Carolina'da olağanüstü hal ilan eden ABD Başkanı Barack Obama, kurtarma çabalarına katkı sağlayacak federal yardım emrini imzaladı.