Olayın yaşandığı Arlington kentinin polis şefi Will Johnson, yaptığı açıklamada, Miller'ın söz konusu olayda kurallara uygun hareket etmediğini ve kendisiyle birlikte diğer polis memurlarının hayatını tehlikeye attığını söyledi.

Miller'ın 19 yaşındaki Taylor'un peşinden yalnız başına gidip ateş etmesini "yanlış muhakeme" olarak niteleyen Johnson, polis memurunun olay sırasında gereksiz bir korkuya kapıldığını belirtti.

Görevine son verilen memurun şu an için olayla ilgili herhangi bir suçtan sorumlu tutulmadığını ifade eden Johnson, soruşturmanın devam ettiğini ve elde edilen kanıtların Miller'ın yargılanmasına gerek olup olmadığına karar verecek büyük jüriye iletileceğini sözlerine ekledi.

Arlington polisi tarafından yapılan açıklamaya göre, olay Taylor'un bir otomobil galerisine hırsızlık şüphesiyle izinsiz girmesinin ardından yaşandı.

Bir ihbar üzerine olay yerine gelen polisler galerinin etrafını sararken, Miller'ın tek başına galeriye girdiği ve burada Taylor'la arasında bir kovalamaca yaşandığı bildirildi.

Açıklamada, Miller'ın Taylor'a yere yatma emri verdiği, buna uymayan şüphelinin memura doğru yürümeye başladığı, bunun üzerine memurun dört el ateş ederek siyahi genci öldürdüğü kaydedildi.

49 yaşındaki Brad Miller'ın polis teşkilatına eylül ayında girdiği ve bundan önce herhangi bir polislik tecrübesine sahip olmadığını ortaya çıktı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde cinayete karışan polis memurlarının görevine bu kadar kısa süre içinde son verilmesi sık görülen bir durum değil.

Buna rağmen, Ferguson'da siyahi genç Michael Brown'ın polis memuru Darren Wilson tarafından 9 Ağustos 2014'te öldürülmesinin ardından ülke genelinde patlak veren gösterilerin, polis teşkilatlarını memurların görevlerini kötüye kullandığı durumlarda daha hızlı harekete geçmeye sevk ettiği iddia ediliyor.