ABD'nin Kaliforniya eyaletinde hafta sonu ormanlık alanda başlayan ve kısa sürede büyüyen yangınlarda çok sayıda evin zarar gördüğü ve binlerce kişinin bölgeden tahliye edildiği belirtildi.

Sakramento'nun batısındaki Valley bölgesinde 12 Eylül Cumartesi günü başlayan ve 25 bin hektarlık alanı etkileyen yangında 400 dolayındaki evin tamamen yandığı bildirildi.

Yangının henüz çok az bir bölümünün kontrol altına alınabildiği ve binlerce kişinin bölgeden tahliye edildiği, bin 400 itfaiyecinin söndürme çalışmalarına katıldığı kaydedildi.

Sakramento'nun doğusundaki Amador ve Kalaveras şehirlerinde devam eden yangında ise 135 evin kül olduğu, 6 bin 400 binanın daha risk altında bulunduğu bildirildi.

Aşırı sıcak ve düşük nem oranı yüzünden müdahalede güçlük çekilen yangının 28 bin hektarlık alanı etkilediği, 4 bin 500 itfaiyecinin katıldığı söndürme çalışmalarında yüzde 30'luk bölümün kontrol altına alınabildiği ifade edildi.

ÖLÜ SAYISININ ARTMASINDAN ENDİŞE EDİLİYOR

Bir kişinin hayatını kaybettiği ve 4 görevlinin yaralandığı yangınlarda ölü sayının artmasından endişe ediliyor.

Kaliforniya Valisi Jerry Brown, yangınlar nedeniyle hafta sonu Lake ve Napa şehirlerinde acil durum ilan etmişti. ABD ordusuna bağlı Ulusal Muhafız Birliklerinin de göreve çağrıldığı yangınların çıkış nedeninin bulunması için çalışmalar sürüyor.