ABD'nin başkenti Washington DC'den New York'a giden yolcu treninin Philadelphia yakınlarında raydan çıkarak devrilmesi sonucu meydana gelen kazada ölü sayısının 7'ye çıktığı, 10 yaralının durumunun ise ağır olduğu bildirildi.

ABD Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu'ndan (NTSB) yapılan duyuruda, trenin kaza sırasında yaklaşık 160 kilometre hızla gittiği kaydedildi. Yetkililer, kazanın meydana geldiği kıvrımlı bölümde trenin gidebileceği azami hızın 80 km olduğunu belirtti.

Öte yandan trenin enkazında yapılan incelemelerde bir cesedin daha bulunduğu ve ölü sayısının 7'ye çıktığı ifade edildi.

Kazada ilk belirlemelere göre 5 kişi ölmüş, hastaneye kaldırılan yaralılardan birisinin de ölmesiyle sayı 6'ya çıkmıştı. Kaza nedeniyle 200'den fazla yaralının da hastanelere kabul edildiği açıklanmıştı.

Ölenler arasında Associated Press çalışanı Jim Gaines ve bir ABD Deniz Harp Akademisi öğrencisinin de bulunduğu, yaralılardan 10'unun durumunun ise ağır olduğu kaydedildi.

Kazanın nedenine ilişkin henüz resmi açıklama yapılmadı.

Washington DC'den New York'a giden, içinde 238 yolcu ile 5 personel bulunan Amtrak şirketine ait tren, dün akşam Philadelphia yakınlarda raylardan çıkarak devrilmişti.