ABD'nin California eyaletinde devam eden yangınlarda yağışlı havanın etkisiyle söndürme çalışmaları hızlanırken, alevlerin kontrol altına alındığı bölgelerde 3 kişinin yanmış cesedi bulundu.

Yangınlar nedeniyle binlerce kişinin tahliye edildiği bazı bölgelerde söndürme çalışmalarının tamamlanmasıyla inceleme yapan yetkililer, yanmış cesetlerle karşılaştı.

Yetkililer ilk olarak Calaveras bölgesinde, 66 yaşındaki Mark McCloud'a ait olduğu otopsi raporuyla kesinleşen bir ceset buldu. McCloud'un yangına rağmen bölgeyi terk etmeyi reddederek, evinde yandığı öğrenildi.

Aynı bölgede ismi henüz belirlenemeyen bir başka erkek cesedine daha ulaşan yetkililer, bu bölge sakinin de uyarılara rağmen evinden ayrılmayı reddettiğini belirtti.

Hafta başında ilk olarak Cobb dağlık bölgesinde yangından kaçamayarak hayatını kaybeden 72 yaşındaki Barbara McWilliams'ın cesedi bulunmuş, yetkililer henüz ulaşılamamış başka kayıpların olabileceğine dikkati çekmişti.

Lake County Şerifi Brian Martin, yanan bölgelerde başlattıkları arama çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, yangınlar nedeniyle kendilerine birçok kayıp başvurusu geldiğini ve oluşturdukları listeyle arama çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti.

California eyaletinde geçen hafta sonu başlayan yangınlarda şu ana dek 3 kişi hayatını kaybetti, 800'ün üzerinde ev ve iş yeri yandı. 23 bin kişi evlerini boşaltarak bölgeden tahliye edildi. Yetkililer yağışlı havanın da etkisiyle yangınların Lake bölgesinde (Valley yangını) yüzde 30, Amador ve Calaveras bölgelerinde (Butte yangını) yüzde 45 ve Fresno bölgesinde (Rough yangını) yüzde 67 oranında kontrol altına alındığını belirtti.