Amerika Birleşik Devletleri, IŞİD'e karşı savaşan Irak ordusunun eğitimine takviye amacıyla ülkeye yüzlerce ek eğitmen gönderileceğini duyurdu.

ABD Başkanı Barack Obama'nın, Irak'ta IŞİD'in ilerleyişini durdurabilmek amacıyla, Irak ordusunun ve orduya destek veren savaşçıların kapasitesini arttırmak için 500 kadar askeri eğitmenin daha ülkeye gönderilmesi planını gözden geçirdiği açıklandı. Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Alistair Baskey, yaptığı açıklamada Irak güvenlik güçlerinin eğitiminin hızlandırılması ve donanımının güçlendirilmesi için bir dizi seçenek üzerinde değerlendirme yapıldığını, bu seçenekler arasında askeri eğitim personeli takviyesinin de bulunduğunu kaydetti.

Pentagon sözcüsü Steven Warren da, Irak güvenlik güçlerinin eğitimine ağırlık verilmesinin daha iyi olacağını düşündüklerini belirterek, "Şimdiye kadar eğittiğimiz güvenlik güçleri beklenenden daha iyi bir performans gösterdi. Dolayısıyla daha fazla eğitim verilmesinin herkesin yararına olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

ABD'nin Irak'taki misyonunda şu anda yaklaşık 3 bin danışman ve eğitmen görev yapıyor. Amerikalı eğitmenler şimdiye kadar 8 bin 920 Irak askerine temel askeri eğitim verdi. 2 bin 601 asker de kurslara devam ediyor.