ABD Hazine Bakanı Lew, temaslarda bulunduğu Kahire'de Mısır Maliye Bakanı Hani Kadri'yle görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında, ülke ekonomisinin desteklenmesi amacıyla hükümetler arasında çalışmalarda bulunmak amacıyla Mısır'ı ziyaret ettiğini söyledi.

Ülkesinin "Mısır ekonomisini güçlü bir şekilde" desteklediğini ifade eden Lew, Dünya Bankası, uluslararası kurum ve bankalarla küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi konusunda görüşmeler yaptıklarını kaydetti. Mısır'a 200 milyon dolar yardımda bulunacaklarını açıklayan Lew, "Mısır ekonomisinin iyileşmesi bizim için önemli, bizler ekonomiyi ve ilişkileri destekleyecek bir yola ulaşmak amacıyla çalışmalar yürütüyoruz" dedi.

Yeni dönemde ABD'nin Mısır'a yatırımlar alanında desteklerine tanık olunacağını dile getiren Lew, ülkesindeki ticaret odalarından yatırımcı heyetlerin gelecek ay ve Şubat'ta, Mısır'ı ziyaret edeceğini belirtti.

Bu arada Mısır'da yerli ve yabancı yatırımcıları çekmek amacıyla şubat ayında, "Mısır Ekonomi Zirvesi" düzenlenmesi planlanıyor.