ABD istihbarat yetkilileri, Mısır'da düşen Rus yolcu uçağının IŞİD ya da terör örgütüne bağlı bir grubun uçağa yerleştirdiği bomba nedeniyle düşmüş olabileceğini açıkladı.

Rusya'nın St. Petersburg kentine gitmek üzere Mısır'ın Şarm El Şeyh kentinden havalanan yolcu uçağı kalkıştan 23 dakika sonra düşmüştü. Olayın ardından terör örgütü IŞİD, içinde 224 kişinin bulunduğu uçağı düşürdüklerini öne sürmüş ancak bu iddia hem Rus hem de Mısırlı yetkililer tarafından yalanlanmıştı. Ancak tartışmalar sürerken ABD istihbaratından uçağın düşme nedenleriyle ilgili şaşırtıcı bir açıklama geldi. İsimlerinin açıklanmasını istemeyen ABD istihbarat yetkililerinin açıklamasında, kazaya IŞİD ya da terör örgütüne bağlı bir grup tarafından uçağa yerleştirilen bombanın neden olabileceği ileri sürüldü. Kazayla ilgili resmi sonuçlara henüz ulaşılamadığı belirtilirken soruşturmaya dair adli kanıt bulunmadığı da bildirildi. Öte yandan Şarm El Şey Havalimanı'nda görevli bir kişinin de uçağa bomba yerleştirilmesine yardım etmiş olabileceği ifade edilirken, havalimanında güvenliğin gevşek tutulduğu aktarıldı.

İNGİLTERE, ŞARM EL ŞEYH UÇUŞLARINI DURDURDU

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, İngiliz hükümetinin kazaya patlayıcı bir maddenin neden olduğuna dair dikkate değer bir olasılığa inandığını ifade etti. Hammond, "Uçağa yerleştirilen bir patlayıcının kazaya neden olabileceği olasılığına vardık. İngiltere'nin Şarm El Şeyh'ten gelen ve kente gide tüm uçuşları durdurduğunu bildiren İngiliz Bakan, kentte bulunan İngiliz vatandaşlarının yoğun güvenlik önlemleri altında kenti terk etmelerinin sağlanacağını ifade etti.