Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) dün öğleden sonradan itibaren Suriye’nin Halep kentinin kuzeyindeki YPG mevzilerine yönelik olarak gerçekleştirdiği top atışlarına karşı ABD'den yapılan açıklamada Türkiye'den "bu saldırılara bir an önce son vermesi" istendi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kirby yazılı bir açıklama yaparak, “Halep’in kuzeyinde yaşananladan kaygı duyuyoruz ve bütün taraflar arasında gerilimi düşürmek için çabalıyoruz. ABD, Türkiye’ye Suriye’de YPG ve Esad güçlerine karşı başlattığı saldırıları bir an önce durdurma çağrısında bulundu. Suriyeli Kürtlere, YPG ve YPG ile bağlantılı gruplara da, yaşanan karmaşık durumdan yararlanarak, başka yerlere saldırı girişiminde bulunmamaları çağrısında bulundu” dedi.

Kirby, yaptığı yazılı açıklamada ayrıca, IŞİD’in hem Türkiye hem de YPG için ciddi bir tehdit oluşturduğunu ve tarafların bu konuya odaklanması gerektiğini belirtti.

Fransız haber ajansı AFP de dün akşam saatlerinde ‘son dakika’ olarak duyurduğu haberde, "ABD, Türkiye’den bir an önce saldırılara son vermesini istedi" ifadelerini kullandı.

Kilis'te bulunan Türk topçu bataryaları, dün gün içinde ve gece saatlerinde Azez çevresinde bulunan YPG mevzilerini obüslerle ateş altına almış, Başbakan Ahmet Davutoğlu da gece yaptığı açıklamada ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile görüştüğünü ve Türkiye’nin Kürt hedeflerini vurduğunu ilettiğini söylemişti.