ABD'nin en zenginleri açıklandı . ABD'nin en zenginleri listesindeki Türk kadın !

Forbes dergisinin hazırladığı "Amerika'nın Servetini Yaratan 50 Kadın" listesinde, eşi Fatih Özmen'le birlikte Sierra Nevada havacılık şirketini kuran Eren Özmen de yer aldı. Türkiye’nin yerli uçakları TRJ-328 ve TRJ-628’i üretecek SNC’nin Başkanı Eren Özmen, ’Amerika’nın Servetini Yaratan 50 Kadın’ listesinde 19’uncu sırada yer aldı. Özmen, Alman Dornier uçak şirketinin de sahibi

Türkiye’nin yerli uçakları TRJ-328 ve TRJ-628’i üretecek Sierra Nevada Corporation (SNC) şirketinin Başkanı Eren Özmen, dünyaca ünlü Forbes dergisinin hazırladığı ’Amerika’nın Servetini Yaratan 50 Kadın’ listesinde 19’uncu sırada yer aldı. Eren, 900 milyon dolarlık servetiyle 19’uncu sırasında bulunurken, sıralamada birincilik 4.5 milyar dolarlık servetin sahibi olan 31 yaşındaki Elizabeth Holmes’a ait. Eren Özmen, Türkiye’nin yerli uçak projesinde kullanılacak Alman Dornier 328 uçak firmasına da sahip.

Liste, Amerikalı veya uzun süreden bu yana Amerika’da yaşayan, servetlerini miras ya da aileleri yoluyla edinmeyip tamamen kendisi yaratmış kadınlar seçilerek oluşturuldu. Şirketi eşi Fatih Özmen’le kuran Eren Özmen, listeye giren tek Türk oldu. Nevada Üniversitesi’nde iş idaresi konusunda yüksek öğretimi bulunan ve söz konusu şirkette işe başlayan Özmen, eşiyle çalıştıkları SNC’yi 1994 yılında satın aldı.

Uzay gemisi için çalışıyor

Özmen çifti şirketi çok büyüterek, ABD’nin 18 eyaletinde 15 teknoloji firmasının yanı sıra, Avrupa’da da organize olup kısa süre önce de Dornier 328 uçak firmasını satın aldı. Yıllık 1.5 milyar dolarlık ciroya sahip şirket, Şubat ayında “328 Support Services GmbH” şirketini de satın almışlardı. Şirket, böylece Dornier 328 uçaklarının tüm fikri mülkiyet haklarını elde etmişti. Özmen çifti ’Dream Chaser’ (Rüya Kovalayıcı) adını verdikleri, uzaya çıkabilen ve uçak gibi normal havaalanlarına inebilecek bir uzay gemisinin geliştirilmesiyle de uğraşıyor.

Sıfırdan yarattılar

Eren Özmen ve Fatih Özmen çifti, 35 yıldan daha uzun zaman önce kısıtlı imkanlarla başladıkları ABD serüvenlerinde sahibi oldukları SNC firması ile dünyanın sayılı savunma ve havacılık şirketleri arasına girdiler. SNC Amerikan hükümeti tarafından yayınlanan devlet ihalelerinde iş alan kadınların sahip olduğu en büyük şirket sıralamasında birinci sırada yer aldı. The International Women Presidents’ Organization, SNC’yi ayrıca Kuzey Amerika genelinde kadınların sahip olduğu en hızlı büyüyen 2 şirketten biri olarak açıkladı.