ABD'nin kuzeydoğusunda etkili olan kar fırtınası hayatı felç etti.

ABD'nin kuzeydoğusundaki yedi eyalette etkili olan kar fırtınası nedeniyle New York, New Jersey, Connecticut, Rhode Island ve Massachusetts eyaletlerinde acil durum ilan edildi.

Başta bu eyaletler olmak üzere birçok yerde hava, kara, deniz ve demiryolu ulaşımı kesintiye uğradı. Birçok bölgede sefer sayıları azaltıldı, bazı yerlerde ise belli saatlerden sonra seferler tamamen durdu. Pazartesi günü işyerleri de öğleden sonra erken kapandı. Philadelphia'dan Boston şehrine kadar olan bölgede, pazartesi günü milyonlarca kişi evlerine erken dönerken zorluk yaşadı.

Bazı yerlerde rüzgarın saatteki hızı 100 kilometreyi bulurken, birçok yerleşim yerinde elektrik kesintisi olabileceği uyarısı yapıldı.

Fırtınanın etkili olduğu eyaletlerde birçok kentte okullar pazartesi ve salı günü tatil edildi. Pazartesi ve salı günü iptal edilen uçak seferlerinin sayısı 7 bin 700'ü geçti. Boston'daki Logan Havaalanı ile Providence'daki T.F. Green Havaalanı kar nedeniyle kapandı. Türk Hava Yolları'nın 27 Ocak'taki İstanbul-New York seferlerinin karşılıklı olarak iptal edildiği bildirildi.

Marketlerde ve giyim mağazalarında raflar neredeyse boşalırken, Amerikalılar en çok eldiven, çorap, tuvalet kağıdı, su ve ekmek aldı.

Ülkenin kuzeydoğusunda bir çok şehirde yetkililerin, seyahat yasağına uyulması ve halka çok acil olmadıkça dışarı çıkmalarına ilişkin uyarıları devam ediyor.

THY’NİN İSTANBUL-NEWYORK SEFERLERİ KARŞILIKLI İPTAL EDİLDİ

Bu arada Türk Hava Yolları (THY), ABD'nin kuzeydoğusunda beklenen kar fırtınası sebebiyle bugün yapılacak İstanbul-New York tarifeli seferlerinin karşılıklı iptal edildiğini bildirdi.

THY'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, bugünkü Boston ile New York seferlerinde değişiklik olmasının öngörüldüğü belirtildi.

Açıklamada, yolcuların seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu THY'nin resmi internet sitesinden veya "444 0 849" numaralı çağrı merkezinden öğrenmelerini istenerek, bugün yapılacak İstanbul-New York tarifeli seferlerinin karşılıklı iptal edildiği kaydedildi.