ABD'ye bağlı Virjin Adaları'nda 12 Zika vakası görüldüğü bildirildi.

Yetkililer, çoğu St. Croix adasından olmak üzere 12 kişinin Zika virüsü taşıdığının kesin olduğunu, 79 kişinin de virüs taşıdığından şüphelenildiğini açıkladı.     

Hastaların çoğunun kadınlardan oluştuğunu ancak hiçbirinin hamile olmadığını kaydeden sağlık yetkilileri, vaka sayısının artmasını beklediklerini belirtti.     

Sivrisinek ısırması dışında, kan ve cinsel ilişki yoluyla da bulaştığı ortaya çıkarılan Zika virüsüne ilk kez 1947 yılında Uganda'nın Zika ormanlarındaki maymunlarda rastlanmıştı. Uzun yıllar görülmeyen Zika virüsü, 2015'in mayıs ayında Brezilya'da tekrar ortaya çıkmıştı.     

Ateş, gözlerde kızarma, kusma, döküntü, baş, kas ve eklem ağrısı gibi belirtileri bulunan hastalığın özgün bir tedavisi ve önleyici aşısı bulunmuyor.     

Dünya Sağlık Örgütü'nün son verilerine göre, Zika virüsü 2007-2016 yıllarında toplam 59 ülkede görüldü, 33 ülkede ise salgın şeklinde etkili oldu.

Virüsün, Brezilya'da yenidoğan bebeklerde sayısı hızla artan mikrosefali (küçük kafa) vakalarıyla bağlantılı olduğu sanılıyor.