Listenin en dikkati çeken ismi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in KGB'de görev yaptığı dönemden tanıdığı ve şu an birçok alanda faaliyet gösteren Rostec adlı şirketin icra kurulu başkanı konumundaki SergeyÇemezov oldu. Çemezov, ABD'nin de yaptırım uyguladığı isimler arasında yer alıyor.

Çemezov'un yanı sıra listede bir dönem Türkiye'ye yönelik çıkışlarıyla dikkati çeken Duma Konseyi üyesi Vladimir VolfoviçJirinovski de bulunuyor.

"Donetsk Halk Cumhuriyeti Başbakanı" AleksanderZaharçenko, "Başbakan Yardımcısı" Aleksandr Karaman, "Savunma Bakanı" Vladimir Kononov, "Devlet Güvenlik Bakanı" AndretYreviçPinçuk, "İçişleri Bakanı" OlegBereza, "Moskova Temsilcisi" AndreyNikolayeviçRodkin de listeye dahil edilen isimler oldu.

"Lugansk Halk Cumhuriyeti Başbakanı" GennadiyNikolayoviçTsypkalov ve Kırım Birinci Başbakan Yardımcısı Mihail SergeyeviçŞeremet ile Başbakan Yardımcısı GerogiyMuradov da listeye eklendi.

Rusya'dan ise Rusya Federasyonu Konseyi Başkan Yardımcısı YuriLeonidoviçVorobiov, Duma Birinci Başkan Yardımcısı İvan Melnikov, Duma Başkan Yardımcıları Vladimir Vasilyev, İgorLebedev ve NikolayLeviçev, Duma Dışişleri Komisyonu Birinci Başkan Yardımcıları LeonidKalaşnikov ve SvetlanaZhurova, Duma'nın Orta Avrupa İnisiyatifi'nden (CEI) sorumlu komisyonunun Birinci Başkanı Yardımcıları Vladimir Nikitin ve OlegLebedev, Duma üyeleri ViktorVodolatski ve AleksanderBabakov listede yer aldı.

AB, Rus ordusu generallerinden AlekseyNaumets ile Donbass'taki milislerin komutanı MiroslavVladimiroviçRudenko'yu da listeye dahil etti.     

ŞİRKETLERE YAPTIRIM

AB'nin şirketlere yönelik uygulama kararı aldığı yaptırımlar çerçevesinde Gazprom'un petrol şirketi Gazprom Neft ile aynı alanda faaliyet gösteren Rosneft, Transneft, savunma sektöründen OPK Oboronprom, United Aircraft Corporation ve Uralvagonzavod adlı şirketlerin borçlanma finansmanları bloke edildi.

Aralarında Kalaşnikov'un da bulunduğu 9 şirkete ise hem sivil hem askeri alanda kullanılabilecek ürünlerin satışı yasaklandı.